Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Κοντα στον Ουρανό


Μόλις τελείωσα το μυθιστόρημα της Αϋν Ραντ  Κοντά στον Ουρανό εκδόσεις Ωκεανίδα. Είναι σε δυο τόμους και είναι εκπληκτικό για τα γούστα μου. Οτι καλύτερο έχω διαβάσει εδώ και πολλά χρόνια. Φοβεροί χαρακτήρες, καλή πλοκή αλλά με ιδιαίτερα ρηξικέλευθες απόψεις.

"Ο Χάουαρντ Ρόαρκ, ιδιοφυής αρχιτέκτονας, αδιάλλακτος στα ιδανικά του (πηγαίνει ακόμα κι εργάτης σε λατομείο για να μην τα προδώσει), η σκληρή μάχη του εναντίον στα κατεστημένα στάνταρ της εποχής του και η εκρηκτική ερωτική ιστορία του... η Ντομινίκ Φράνκον, μια εξαιρετικά όμορφη κι έξυπνη γυναίκα, που τον αγαπάει με πάθος, αλλά αγωνίζεται να τον νικήσει και παντρεύεται τον χειρότερο εχθρό του.
H άγρια επίθεση που εξαπολύει μια λυσσαλέα κοινωνία ενάντια σ ένα μεγάλο δημιουργό.

Το βιβλίο αυτό, όταν πρωτοδημοσιεύτηκε το 1943, προκάλεσε αμέσως παγκόσμιο ενδιαφέρον με το τολμηρό και πρωτότυπο λογοτεχνικό του όραμα, την άψογη πλοκή του, αλλά και τις ιδέες του, που είναι από τις πιο προκλητικές που παρουσιάστηκαν ποτέ στη λογοτεχνία - το άτομο, το ανθρώπινο εγώ είναι η νερομάνα της προόδου. Πέρασε πάνω από μισός αιώνας και το μυθιστόρημα αυτό, καθώς και τα δυο άλλα μυθιστορήματα της ΄Aυν Ραντ, εξακολουθούν να κυκλοφορούν σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα το χρόνο κι έχουν γίνει πια σύγχρονα κλασικά έργα."

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορούσε να το διαβάσει κάθε έλληνας, θα είμαστε ένας διφορετικός λαός.
Ας ελπίσουμε ότι η βαρύνουσα γνώμη σας θα βοηθήσει να διαβαστεί αυτό το βιβλίο και η A.Rand γενικώς.

Roark είπε...

Στο είπα θα σε εντυπωσιάσει!

Daria είπε...

Γειά σου καγκελάριε. Σε ανακάλυψα...