Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Οι πειρασμοί




Ενας ερημίτης κρύφτηκε στην έρημο προκειμένου να αντιμετωπίσει τους πειρασμούς του ταλανίζουν την ανθρώπινη φύση. Αυτοί όμως τον ακολουθούν όπου κι αν πάει γιατί τους κουβαλά στο μυαλό του. Το άλογο συμβολίζει την αλαζονεία. Ακολουθεί η λαγνεία, η απληστία, η λαχτάρα της εξουσίας και πάει λέγοντας.
Αυτός μπροστά τους μοιάζει μηδαμινός και αμυνόμενος, ενώ
αυτοί τεράστιοι και επιθετικοί.

Οποιος βρει το δρόμο του στη ζωή μπορεί να ελέγξει τους πειρασμούς και δεν χρειάζεται να καταφύγει στην έρημο. Η χρηματιστηριακή επιτυχία δεν αναζωπυρώνει μόνο το καταστροφικό πειρασμό της απληστίας, αλλά και τους υπόλοιπους, φαλκιδεύοντας τον αδύναμο χαραχτήρα στο αέναο κύκλο της καταστροφής.

2 σχόλια:

sonia είπε...

Για να βρεί κάποιος το δρόμο του στη ζωη, χρειαζεται αυτογνωσια.Ο δε δρόμος πρός στην αυτογνωσια είναι δύσκολος και για να τον διασχίσει κανείς πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή.

Καγκελάριος είπε...

Το ίδιο ισχύει και στις αγορές. Προκόβουν όσοι αποκτούν αυτογνωσία, μέτρο και ελέγχουν τις κυκλοθυμικές αντιδράσεις.Για τους περισσότερους η απόκτηση αυτογνωσίας στις αγορές έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα.Νομίζω η αυτογνωσία για τη ζωή έχει μεγαλύτερη αξία.Αν τώρα κάποιος βγάζει από τις αγορές και λίγο μέλι για το ψωμί και το βούτηρο της ζωής τόσο το καλύτερο.
Οι αγορές όμως πέρα από ευκαιρίες για χρήματα προσφέρουν και ευκαιρίες να παρακολουθήσει κάποιος τις συμπεριφορές των ανθρώπων σε σχέση με το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου που για πολλούς παραδόξως είναι το χρήμα.