Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Κέρδη με ενοίκιο...







Οι πολλοί έχουν πουλήσει και έχουν πάρει των οματιών από τις αγορές. Από αυτούς που έχουν μείνει η πλειοψηφία αγοράζει και πουλάει με χρονικό ορίζοντα ημερών.

Πρόκειται για την κατηγορία που εγώ ονομάζω, ενοικιαστές του πλούτου. Ο λόγος είναι γιατί η κατηγορία αυτή, κατά καιρούς βγάζει πολλά χρήματα. Ο πλούτος της κρατάει όμως μερικούς μήνες έως δυο-τρια χρόνια. Στη συνέχεια τους γίνεται έξωση και συνήθως επιστρέφουν χαμηλότερα από εκεί που ξεκίνησαν.

Η κατηγορία αυτή όμως παίζει πολύ ουσιαστικό ρόλο στην τροχιοδρόμηση μιας αγοράς σε κατάσταση κυοφορίας και δημιουργίας κερδών. Απλα, τα κέρδη στο τέλος μένουν σε αυτούς που αγοράζουν φθηνά και πουλάνε ακριβά.

Προσέξτε φθηνά και ακριβά και όχι αγοράζει στην φθηνότερη τιμή και πουλάει στην ακριβότερη.

Στην παρούσα φάση λοιπόν κανείς δεν ξέρει αν οι 4.100 μονάδες του Γ.Δ. ή 1.230 του S&P 500 είναι το χαμηλότερη σημείο αυτής τη διόρθωσης. Μπορεί στο επόμενο τρίμηνο να δούμε και χαμηλότερες. Μπορεί και όχι.

Λίγο ενδιαφέρον έχει αυτό για αυτούς που ψαρεύουν στα βαθιά νερά. Αυτούς δηλ. που αγοράζουν επιλεκτικά μετοχές τις οποίες θεωρούν ότι είναι φθηνότερες λόγω του πανικού από την αξία και σε σχέση με τις προοπτικές τους.


Ημερησία- - Καγκελάριος 18/2/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: