Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Οι γυναίκες στο Αλγέρι


Οι γυναίκες στο Αλγέρι: Υπάρχουν μέρες που οι μετοχές μοιάζουν με αριστοκράτισσες συναθροισμένες σε λαμπρή δεξίωση. Μόνο τα ενδύματα και τα κοσμήματα να αξιολογήσει κάποιος σε μια δεξίωση μπορεί να αθροίσει μια περιουσία.

Υπάρχουν και μέρες που μοιάζουν με νοικοκυρές συγκεντρωμένες σε ανατολίτικο χαμάμ. Με πετσέτες να σκεπάζουν πρόχειρα τα επίμαχα και όλα τα ελαττώματα φόρα-παρτίδα.

Νομίζω ότι κοιμάται καλύτερα ο επενδυτής που ξέρει τα ελαττώματα της μετοχής του και τα έχει αποδεχτεί, από εκείνον που ποντάρει μόνο στην απαστράπτουσα εμφάνιση που στραβώνει τους αδαείς.

Ετσι κι μια φορά κάθε δέκα χρόνια στο αποκορύφωμα μιας δεξίωσης που εξελίχθηκε σε πάρτι σβήνουν τα φώτα και εκεί όλες οι μετοχές μοιάζουν ίδιες. Στο «χαμάμ» όμως ποτέ...

Στο «χαμάμ» βρίσκονται οι μετοχές μετά από έναν γερό πανικό όταν όλοι τις απομακρύνουν από τα χέρια τους σαν να πρόκειται για καυτές πατάτες.

Οι γυναίκες στο Αλγέρι, είναι ένας όχι τόσο γνωστό πίνακας του Πάμπλο Πικάσο, παρουσιάζει κάποιες γυμνές φιγούρες χωρίς διάθεση καλλωπισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: