Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Oι φάλαινες, τα σκυλόψαρα, τα δελφίνια και η μαρίδα


 

Στο χρηματιστήριο δεν πρέπει να κάνεις ότι κάνουν  οι άλλοι, ούτε οι μικροί ούτε οι μεγάλοι. Πρέπει όμως να γνωρίζεις  τι κάνουν οι άλλοι και να κάνεις   αυτό που θεωρείς  σωστό.

Για να το καταφέρει αυτό κάποιος θα πρέπει να χωρίσει την αγορά σε ενεργούς, και τρεις κύκλους εν δυνάμει ενεργών. Από τους ενεργούς και τους λοιπούς θα πρέπει να ξεχωρίσει αυτούς ανήκουν στο έξυπνο και αυτούς που ανήκουν στο κουτό χρήμα.

Θα πρέπει επίσης να του διαχωρίσεις σε φάλαινες, καρχαρίες, σκυλόψαρα, ξιφίες,δελφίνια, ροφούς και μαρίδα. Οι φάλαινες μοιάζουν με τους μεγάλους θεσμικούς και οι καρχαρίες με τα μεγάλα κερδοσκοπικά χαρτοφυλάκια. Τα σκυλόψαρα μοιάζουν με τους χειραγωγούς και τους insiders. 

Οι ξιφίες και τα δελφίνια είναι οι έντιμοι κερδοσκόποι που παίζουν την αγορά με τους όρους του χρηματιστηρίου και όχι όρους χειραγώγησης. Οι ροφοί και μαρίδα βρίσκονται χαμηλά στην τροφική αλυσίδα του χρηματιστηρίου. Λίγο πιο πάνω από το πλαγκτόν και τα φύκια.

Λοιπόν στις θάλασσες μας τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε από ροφούς και κάτω. Από τις υπόλοιπες κατηγορίες οι περισσότεροι βρίσκονται σε χειμέρια νάρκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: